Seuraa meitä: FacebookPopparileirin blogi

Kilpacheerleading on urheilulaji, jossa harjoitellaan monipuolisesti akrobatiaa, stuntteja eli nostoja, heittoja ja pyramideja, sekä kannustushuutoa. Lajissa kilpaillaan joukkueena (5-24 hlö), stunttiryhmänä (4-5 hlö) tai paristunttina (2 hlö). Stunttiryhmään kuuluu kaksi pohjaa, takaspotteri ja nousija, sekä mahdollisesti etuspotteri. Uusia taitoja harjoitellessa stunttaajien ympärillä on usein myös lisäspottereita, jotka ovat valmiina ottamaan kiinni, jos nousija tulee hallitsemattomasti alas.

Kilpacheerleading on näyttävä, äänekäs ja trendikäs urheilulaji, ja yksi niitä harvoja lajeja, joissa kumpikin sukupuoli voi kilpailla samassa joukkueessa.

Suomi on hallitseva maailmanmestari naisten sarjassa ja moninkertainen MM-pronssimitalisti sekasarjassa. Kilpacheerleading pyrkii olympialajiksi.

SM-kilpailut pidetään joulukuussa Helsingin jäähallilla ja MM-kilpailut huhtikuun lopulla Floridan Walt Disney World Resortissa. Yle lähettää koosteen SM-finaalista. MM-kisat voi katsoa live-lähetyksenä osoitteessa cheerunion.org

Cheerleadingin säännöt

Suomen Cheerleadingliitto (SCL)

Team Kukouri Osk

Team Kukouri Osk - monta työtä, monta osaajaa. Tutustu palveluihimme.